India tühistab andmete privaatsusseaduse

India valitsus võttis kolmapäeval ootamatult tagasi kavandatud andmekaitseseaduse eelnõu, mille kallal seadusandjate rühm oli töötanud üle kahe aasta, öeldes, et sellega loodi uus seadus.

Loobutud seadus, 2019. aasta isikuandmete kaitse seaduse eelnõu, oleks nõudnud sellistelt Interneti-ettevõtetelt nagu Meta ja Google, et nad peavad saama konkreetse nõusoleku enamiku isikuandmete kasutamise jaoks ning oleks lihtsustanud selliste isikuandmete kustutamise taotlemise protsessi. Riigid üle maailma on selliseid meetmeid võtnud, sealhulgas Euroopas, mis on seda võtnud isikuandmete kaitse üldmäärus.

Kuid eraelu puutumatuse kaitsjad ja mõned seadusandjad kaebasid, et seaduseelnõu annab valitsusele liiga ulatuslikud volitused isikuandmete üle, jättes samal ajal õiguskaitseorganid ja avalik-õiguslikud asutused seaduse sätete kohaldamisalast välja, mis on riigi julgeoleku kaalutlustel.

New Delhis asuva TechLegise advokaat Salman Waris, kes on spetsialiseerunud rahvusvahelisele tehnoloogiaõigusele, ütles, et seaduseelnõu oli algusest peale halb eelnõu, sest see annaks valitsusele ulatuslikud volitused tohutu hulga andmete salvestamiseks, kasutamiseks ja kontrollimiseks. kogub oma kodanikele, sealhulgas sõrmejälgi ja vikerkesta skaneeringuid.

sisse parlamendikomisjoni märkus eelmisel aastal ütles India Rahvuskongressi partei opositsioonipoliitik Manish Tewari, et eelnõu lõi “kaks paralleelset universumit – ühe erasektori jaoks, kus seda kohaldatakse rangelt, ja teise valitsusele, kus see on täis erandid.”

Tehnoloogiaettevõtted on samuti ettevaatlikud, kuna on mures, et kavandatavad õigusaktid suurendavad nende vastavuskoormust ja andmete säilitamise nõudeid.

Eelnõu, mis sisaldab reeglit, et tehnoloogiaettevõtted säilitavad teatud tundlikke andmeid India kasutajate kohta ainult riigis, seab uued väljakutsed ülemaailmsetele tehnoloogiahiiglastele, kes soovivad laiendada oma teenuseid Indias, mis on Hiina järel suuruselt teine ​​Interneti-turg maailmas. rohkem kui pool miljardit indiaanlast veebis.

Peaminister Narendra Modi ja tema Bharatiya Janata partei juhtkond on viimastel aastatel astunud samme, et piirata tehnoloogiaettevõtteid — sealhulgas laiendades valitsuse volitusi sotsiaalmeedia tsenseerimiseks. Sellised poliitikad võimaldavad ametiasutustel nõuda, et postitused või kontod oleksid nende suhtes kriitilised olema India kasutajate eest peidetudnagu a hiljutine juhtum kaasates Twitteri. WhatsApp ütles, et see peaks natuke tegema privaatsõnumid “jälgitavad” valitsusasutustele, kui valitsus usub, et need on riikliku julgeoleku küsimustes olulised.

Mõned juristid ja eksperdid väidavad aga, et reegleid, mis kaitseksid kodanike privaatsust võrgus ja võtaksid ettevõtteid vastutusele kasutajate isikuandmete väärkasutamise või lekitamise eest, on hädasti vaja. Väga harva poliitilise opositsiooni ees kummardava valitsuse eelnõu ootamatu tagasivõtmine üllatas paljusid indiaanlasi.

“See ei seisne täiusliku seaduse saamises, vaid praeguses kohas,” ütles New Delhis asuva digitaalsete õiguste rühmituse Internet Freedom Foundation tegevdirektor Apar Gupta. “Iga kaotatud päev põhjustab rohkem kahju ja kahju.”

Valitsuse selgitus eelnõu tagasivõtmisele oli, et see oli muutunud liiga keeruliseks ajal, mil seadusandjate kogu sellega tegeles. Valitsuse määratud komisjon “soovitas 99 paragrahvist koosnevasse seaduseelnõusse 81 muudatust,” kirjutas infotehnoloogiaminister Ashwini Vaishnaw. Twitteris. “Eelnõu on tagasi võetud ja uus eelnõu esitatakse avalikuks aruteluks.”

India, maailma kõige kiiremini kasvav uute Interneti-kasutajate turg, on näinud isikuandmete plahvatuslikku kasvu, kuna miljonid uued kasutajad tulevad võrku ja hakkavad kasutama sadu tasuta ja tasulisi teenuseid. Andmeid salvestav rakendus.

Riigi püüd oma andmeid paremini kaitsta läheb andmekaitseseaduse raamidest kaugemale. Näiteks nõuab India krediitkaardi väljastajatelt ja maksetöötlejatelt riigisiseste kohalike tehingute andmete salvestamist.

India on tõrjunud finantsettevõtete argumente, mille kohaselt kohaliku andmetöötluse loomine suurendab märkimisväärselt kulusid ja võib luua pretsedendi teistele riikidele sama toimimiseks, samuti võib see mõjutada nende pettuste järelevalvet.

Lisaks nõudele hoida andmeid kohapeal, andis riigi keskpank eelmisel aastal kõikidele ettevõtetele korralduse puhastada alates 2022. aastast deebet- ja krediitkaardiandmed, et kaitsta kliente nende tahte vastaselt tasu võtmise eest.

See samm tekitas frustratsiooni ettevõtetes ja klientides, kellest paljude tehingud lükati tagasi või pidid oma andmed uuesti sisestama.

Leave a Comment